عنوان کامل پایان نامه کارشناسی ارشد : هتل بانوان در شهر مقدس قم
تکه ای از متن پایان نامه :
شنیده اند و پس از بازگشت، دیده هاو شنیده ها خود را به رشته تحریر درآورده اند یا برای دیگران اظهار کرده اند که سینه به سینه به نسلهای بعدی منتقل گردیده و بعضا جنبه افسانه نیز به خود گرفته می باشد.
این آثار مکتوب و به جا مانده به شناخت تاریخ، جغرافیایی مکانی و شرایط زندگی حکومتی گذشتگان کمک می کند. به علاوه، گاهی فعالیت جهانگردی در سرنوشت جوامع و اقوام مختلف و حتی جهان تاثیر داشته می باشد، مانند می توان به سفرهای دریایی گریستف کلمب اشاره نمود که پس از تحمل سختی ها و مرارتهای فراوان، پا به سرزمینی نهاد که بعدها نام آمریکا را به خود گرفت.
مارکوپولو نیز جهانگردی می باشد که به همراه پدر خود به چین رفت. مارکو مدتی در چین و جزایر جنوب شرقی آسیا سیاحت کردو پس از بازگشت به وطن، سفرنامه ای به نام «عجایب» منتشر نمود.
در کنار این افراد، بزرگانی از ایران هم با سفر به نقاط مختلف جهان مجموعه ای از دیده ها و شنیده ها را جمع آوری کرده اندو کتب ارزشمندی در این زمینه به رشته تقریر در آورده اند. مانند دو کتاب گلستان و بوستان که نتیجه سالها جهانگردی سعدی شیرازی بوده می باشد و « تحفه النظار و غرائب الامصار» که حاصل سفرهای 29 ساله ابن بطوطه می باشد.
ناصر خسرو نیز در سن چهل سالگی به جهانگردی و سیر آفاق پرداخت و سفر نامه ای را که نتیجه هفت سال گردش در حجاز، آسیای صغیر، سوریه مصر می باشد، به رشته تحریر در آورد.
3-18- تاریخچه گردشگری در جهان و ایران
از گذشته های دور مردم به مقصود خرید، گشت و گذار، بازدید از اماکن تاریخی و شهرهای بزرگ، با ابتداییترین وسایل به سفر میرفتند. آنان اغلب در قالب کاروان و بطور دسته جمعی سفر میکردند. بسیاری از این کاروانها راهنمایانی نیز داشتند. سفرهای فردی نادر و خطرناک بود. شاید بتوان سومریان را اولین قومی دانست که اقدام به سفرهای تجاری میکردند. در مصر حدود پنج هزار سال پیش سفرهای دریایی آغاز گردید. پس از اختراع چرخ، چرخ و ارابه های چرخدار را از هر راهی نمیتوانستند عبور دهند. به همین مقصود راهها ساخته شدند. اورها، بابلیان، مصریان، ایرانیان و یونانیان در این زمینه پیشگام بودند. آتن از نیمه دوم قرن پنجم پیش از میلاد به شهری با جاذبه های فراوان برای گردشگری تبدیل شده بود. اما امپراطوری روم با ثروت و امکاناتی که برای مردمانش فراهم کرده بود و جادهها و جاذبههای گردشگری و امکانات اقامت مسافران، جزء اولین کشورهایی بود که نوعی از گردشگری را پایهگذاری نمود که به سبک و سیاق گردشگری امروزی نزدیک می باشد. رومیها برای دیدن بناهای تاریخی مانند معابد معروف در مدیترانه به ویژه اهرام و آثار تاریخی مصر سفر میکردند. یونان و آسیای صغیر محل بازیهای المپیک، آب گرمهای طبی، استراحتگاههای ساحلی، تماشاخانهها، جشنها و رقابتهای پهلوانی از جاذبههای گردشگری آن دوران به شمار میآید.
در قرنهای چهارم و پنجم میلادی با سقوط امپراطوری روم، امنیت سفرهای تفریحی و گردشگری در اروپا دچار بحران گردید و از فروپاشی این امپراطوری (یعنی آغاز قرن وسطی) تا دورۀ رنسانس (تا قرن ۱۴ م) سفر در اروپا با خطرات بسیار همراه بود. مهمترین حادثه قرون وسطی در اروپا را میتوان جنگهای صلیبی دانست. در پایان قرون وسطی، بسیاری از زائران به زیارتگاههایی مانندCanterbury در انگلستان و سنت جیمز در Composteia سفر میکردند. عدهای اندک شمار نیز به عباس اول» تا انقراض سلسله صفوی را میتوان یکی ازمهمترین ادوار توسعه جهانگردی در ایران به حساب آورد، این توسعه به چند عامل بستگی داشت که مهمترین آنها عبارت بود از امنیت و توسعه راههای ارتباطی و تأسیسات اقامتی. در این دوره جهانگردان بسیاری به ایران سفر کردند که معروفترین آنها میتوان به آنتونی و رابرت شرلی Sir Anthony and Robert Sherley،جان باپتیست